Gent breidt team kinderopvang uit met 50 nieuwe medewerkers voor een lichtere werkdruk
Bron: Stad Gent

De Stad Gent heeft vijftig extra vacatures uitgeschreven voor kinderbegeleiders in de stedelijke kinderopvang. Om de leefgroepen extra te ondersteunen, is ook de nieuwe functie van ‘ondersteuner in de kinderopvang’ in het leven geroepen.

De Stad Gent heeft van de Vlaamse overheid het budget ontvangen om vijftig extra kinderbegeleiders aan te werven. Dat is een halftijdse medewerker extra in elke leefgroep.

De teams blijven elke dag het beste van zichzelf geven, ondanks de uitdagingen. Ik ben trots op alle medewerkers. Het is fantastisch dat er nu centen zijn om vijftig extra kinderbegeleiders aan te werven. We gaan volop inzetten om die plaatsen ingevuld te krijgen, om de werkdruk in de leefgroepen te verlagen. De vacatures staan open, ik roep iedereen op om die mee uit te dragen zodat de nodige mensen weten dat er jobs beschikbaar zijn in de stedelijke crèches. Evita Willaert, schepen van Opvoeding

Om de leefgroepen extra te ondersteunen, heeft de Stad ook een nieuwe functie in het leven geroepen, ondersteuner in de kinderopvang (oko). Dat zijn helpende handen die praktisch werk uit handen nemen van de begeleiders en licht verzorgende taken uitvoeren, zoals flesjes klaarmaken, eten geven, verluieren, enzovoort.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten