Thomas More Geel legt bijna 1.500 nieuwe zonnepanelen en schenkt oude panelen weg
Bron: Thomas More

Thomas More-studenten geven oude panelen tweede leven.

Maar liefst 1.464 nieuwe zonnepanelen schitteren binnenkort op de daken van de Thomas More-hogeschool op Campus Geel. Vanaf maandag 25 maart halen studenten uit de bachelor Energietechnologie de oude weg en schenken ze aan andere scholen. Voor de studenten een waardevolle oefening in verduurzaming en voor de hogeschool een kostbaar project. Thomas More werkt hiervoor samen met Campina Energie. Voor de Kempische burgercoöperatie is dit de grootste zonne-energie installatie ooit.

De plaatsing van de nieuwe zonnepanelen op de gebouwen in Geel vormt een belangrijke stap in de verduurzaming van de campus. Met 1.464 exemplaren en een vermogen van 644 kilowattpiek (kWp) gaat het om een grote installatie. Christoffel Cavents, diensthoofd Infrastructuur Kempen bij Thomas More:

“Met de aanleg van dit zonnepanelenveld besparen we 102 ton CO2 per jaar en wekken we binnenkort het jaarverbruik van 172 gezinnen op. Een belangrijke investering dus en een grote stap op weg naar de vergroening van onze campus.”

Studenten in actie

Studenten uit de professionele bachelor Energietechnologie gaan actief aan de slag met de oude zonnepanelen. Zo schenken ze 25 panelen aan 2 scholen in Kievermont en Galven. Ze berekenen welke invloed de panelen hebben op het verbruik van die scholen, zoeken hun ideale positie op de daken en kiezen de juiste omvormer uit. Ook voor de nieuwe exemplaren bestuderen de studenten samen met partner Campina Energie de beste aansluitings- en monitoringstechnieken. Het hele project past daarom perfect binnen de filosofie van Save More, het energieadviesbureau dat door studenten Energietechnologie van Thomas More wordt gerund. Bilal Mohammad Nesar en Evelien Schrooten, deelnemende studenten:

“Dit project is voor ons een stevige uitdaging. Bovendien dragen we graag ons steentje bij aan een meer duurzame toekomst. Dat kan hier perfect door de zonnepanelen een tweede leven te geven. De ideale praktijkervaring dus.”

Energieke samenwerking

Het zonnepanelenveld wordt gerealiseerd met Campina Energie, een Kempische burgercoöperatie die zo’n 2.000 burgers samenbrengt om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing. Ook in het verleden werkte Thomas More samen met de coöperatie. Dennis Obbels, Business Developer bij Campina Energie:

“Dat we dit uitgerekend kunnen realiseren bij Thomas More maakt het voor ons extra bijzonder. Na succesvolle projecten op de campussen in Turnhout en Vorselaar, is dit de logische volgende stap van onze duurzame samenwerking. Dat we daar dan ook nog eens zeer concreet didactisch materiaal kunnen aanbieden aan de studenten energietechnologie, maakt het verhaal voor ons compleet!”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten