Thailand zet grote stap richting homohuwelijk
Afbeelding van Sasin Tipchai via Pixabay

In een historische stemming op 27 maart heeft het Thaise lagerhuis met overweldigende meerderheid een wetsvoorstel aangenomen dat het pad effent voor de erkenning van het homohuwelijk. Dit wetsvoorstel, dat genderneutrale terminologie introduceert in de huwelijkswetgeving, belooft LGBTQ+ koppels gelijke erf- en adoptierechten. Deze mijlpaal zet Thailand op koers om het eerste land in Zuidoost-Azië te worden waar het huwelijk voor iedereen gelijk is, een beslissing die nog bekrachtigd moet worden door de Senaat en de koning.

Thailand staat bekend om zijn openheid en tolerantie, waarbij bezoekers van over de hele wereld welkom zijn, ongeacht hun etniciteit, religie, of geslacht. Een belangrijke stap in deze richting werd al in 2018 gezet met de goedkeuring van een wet die burgerlijke verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt.

Deze recente ontwikkeling bevestigt de status van Thailand als een van de meest progressieve landen in Azië op het gebied van rechten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgender personen. Het land, dat al bekend staat als een populaire bestemming voor koppels van hetzelfde geslacht, versterkt hiermee zijn aantrekkingskracht. De levendige LGBT-gemeenschap in Thailand, bestaande uit zowel locals als expats, zal naar verwachting nog verder groeien. Bovendien anticipeert men dat de invoering van het homohuwelijk extra toeristen naar het land zal trekken, wat de tolerantie en diversiteit van Thailand verder zal benadrukken.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten