Al bijna 5.700 zonnepanelen op Gentse bedrijven na proefproject met zonnecoach
Bron: Stad Gent

Al zeven Gentse bedrijven hebben zonnepanelen gelegd of besteld met de hulp van de ‘zonnecoach’ van de Stad Gent. Samen is dat goed voor bijna 5.700 exemplaren. Negen andere bedrijven doorlopen op dit moment een traject.

De ‘zonnecoach’ is een energiespecialist aangesteld door de Stad Gent. Elke Gentse onderneming met een groot dak kan er gratis een beroep op doen. De zonnecoach bekijkt hoeveel panelen er kunnen komen, vergelijkt offertes, berekent opbrengsten of helpt zoeken naar externe financiering. De zonnecoach contacteert ook zelf bedrijven. Op dit moment lopen er nog trajecten bij negen bedrijven.

Vanaf juni 2025 verplicht Vlaanderen bedrijven met een groot verbruik om zonnepanelen te installeren en later volgen ook bedrijven met middelgroot verbruik. Met de zonnecoach ondersteunen we de Gentse ondernemers daarin. Gent is dan ook kampioen in zonnepanelen. In geen enkele Vlaamse gemeente levert de zon meer energie dan hier. Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat

In totaal vroegen 68 Gentse bedrijven om gratis advies of begeleiding. De bedrijven die (nog) niet beslisten om effectief zonnepanelen te leggen, hebben een goed rapport achter de hand om die beslissing later nog te maken.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten