De terugkeer van de bever in Wallonië
Afbeelding van Jürgen via Pixabay

Na eeuwen van afwezigheid maakt de bever zijn comeback in Wallonië, een ontwikkeling die natuurliefhebbers en ecologen toejuichen. Langs de oevers van de Schelde, waar dit dier in de 19e eeuw uitstierf door jacht voor zijn pels en castoreum, gebruikt in parfumerie, wordt de bever weer gespot. Dankzij herintroductie-initiatieven in België en naburige landen vindt de bever opnieuw zijn weg terug naar zijn natuurlijke habitat, een evolutie die bijzonder zichtbaar is in de regio rond Doornik.

De bever, nu beschermd op Europees niveau, speelt een cruciale rol in de natuurlijke cyclus door bomen om te knagen en zo bij te dragen aan de biodiversiteit. Experts benadrukken dat de bever zich aanpast aan lokale waterstanden en geen risico vormt voor overstromingen of navigatie, aangezien hij verkiest te leven in rustige wateren waar scheepvaart al lang verleden tijd is. Met zijn natuurlijke gedrag en aanleg van burchten draagt de bever bij aan de ecologische rijkdom van Wallonië, een positieve ontwikkeling die de veerkracht en schoonheid van het lokale ecosysteem benadrukt. Zo meldt de RTBF

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten