TREES plantte al 340 miljoen bomen in negen Afrikaanse landen

Een baanbrekend project in Afrika brengt een golf van verandering teweeg door boeren te overtuigen om biodiverse boomgaarden te planten. Deze tuinen voeden niet alleen families, maar beschermen ook de bodem en vergroten de boombedekking. Het project, bekend als Trees for the Future (TREES), krijgt erkenning van het United Nations Environment Programme (UNEP), dat het de status van World Restoration Flagship toekende.

Sinds de oprichting in 2015 heeft TREES jaarlijks tientallen miljoenen bomen geplant in negen landen, waaronder Senegal, Mali, Tanzania en Kenia. In minder dan een decennium heeft het programma meer dan 41.000 hectare land hersteld, ongeveer zeven keer de grootte van Manhattan. Dit initiatief maakt deel uit van de Great Green Wall van de Afrikaanse Unie, bedoeld om de oprukkende woestijnen in de Sahel-regio tegen te gaan. Met ambitieuze plannen om tegen 2030 230.000 banen te creëren en een miljard bomen te planten, streeft TREES ernaar ontbossing te bestrijden en armoede te verminderen.

Inger Andersen, uitvoerend directeur van UNEP, benadrukt het belang van herstelinitiatieven zoals TREES. “Initiatieven als TREES spelen een belangrijke rol bij het terugdraaien van decennia aan ecosysteemdegradatie, met name in de Sahel-regio, en dragen bij aan het vergroten van klimaatweerbaarheid en het verbeteren van het welzijn van boeren en hun gemeenschappen.” Zo melden The Guardian en TREES

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten