Rol van vrouwen steeds meer erkend in Britse familiebedrijven
Afbeelding van miltonhuallpa95 via Pixabay

In het Verenigd Koninkrijk tekent zich een interessante trend af binnen de bedrijfswereld. De traditionele bedrijfsnaamtoevoeging ‘& Zoon(s)’ krijgt er een tegenhanger bij. Steeds vaker kiezen ondernemingen voor de toevoeging ‘& Dochter(s)’. Uit gegevens van het Britse Handelsregister, Companies House, blijkt dat het gebruik van de suffix “& Dochter(s)” de afgelopen vijf jaar met maar liefst 75% is gegroeid. Ter vergelijking: de toename van de meer traditionele “& Zoon(s)” was 51% over dezelfde periode.

Hoewel de aantallen in absolute zin nog klein zijn, is de trend duidelijk. In de afgelopen vijf jaar werden 114 nieuwe bedrijven geregistreerd met de toevoeging “& Dochter(s)”, in tegenstelling tot 2.379 nieuwe ondernemingen die kozen voor “& Zoon(s)”. Hiermee komt het totaal aantal geregistreerde bedrijven met “& Dochter(s)” op 152.

Deze ontwikkeling, hoewel langzaam op gang komend, markeert een significante verschuiving in de manier waarop bedrijven zichzelf presenteren en de rol van vrouwen in de familiebedrijven erkennen. Het weerspiegelt een breder cultureel en maatschappelijk streven naar gendergelijkheid en diversiteit in het bedrijfsleven. Zo meldt The Guardian

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten