Test met halfvulling om tramsporen veiliger te maken voor fietsers

De Stad Gent en De Lijn testen momenteel deels gevulde tramsporen. Die moeten de kans verkleinen dat fietsers met hun wiel blijven vastzitten. Eerdere testen op de stelplaats bleken succesvol. Nu loopt er dus een test op een plek waar geregeld fietsers passeren.

De Stad Gent werkt momenteel mee aan een testproject van De Lijn om het voor fietsers makkelijker en veiliger te maken de tramsporen te kruisen. Aan de haltes Duivelsteen en Cataloniëstraat zijn de tramsporen sinds begin maart gedeeltelijk opgevuld, wat de kans moet verkleinen dat fietsers met hun wiel blijven vastzitten in de sporen. De halfvulling is aangebracht tot een hoogte zodat die de tramwielen net niet raakt. Tramsporen volledig opvullen kan immers enkel op plekken waar de tram niet meer rijdt, zoals in de Belfortstraat.

De Lijn voerde eerder al succesvolle testen uit met de halfvulling op de stelplaats en in een vrijliggende trambedding. Nu test de vervoersmaatschappij de spoorvulling dus uit in straten waar veel fietsers passeren. De eerstkomende weken analyseert De Lijn welk effect de vulling heeft op de passerende fietsers. Bij een positieve evaluatie kan er gekeken worden om dit systeem ook aan andere tramhaltes uit te rollen.

Ik kon de halfgevulde tramsporen zelf al uittesten op de stelplaats. Het maakt echt wel een verschil. Goed dat De Lijn dit nu ‘op het terrein’ kan testen. We moeten er alles aan doen om het voor fietsers veilig te maken in de buurt van tramsporen.Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten