1 op 3 Belgen gaat met de fiets naar het werk
Bron: FOD Mobiliteit

In 2023 gebruikte 32% van de Belgische werknemers de fiets voor hun woon-werkverplaatsingen, of het nu om hele traject ging of slechts een deel ervan (bijvoorbeeld om de afstand naar het openbaar vervoer te overbruggen). Dit is een verdere stijging ten opzichte van 2019 (het referentiejaar vóór Covid), toen 28,9% van de werknemers per fiets naar het werk ging.

De systematisering en verhoging van de kilometervergoeding voor dagelijkse fietsers, in combinatie met de afschaffing van het plafond voor werkgeversbijdragen, zijn duidelijk een doeltreffende stimulans voor het gebruik van de fiets om zich naar het werk te begeven. Dit is heel goed nieuws, ook voor werkgevers, aangezien fietsen net zo goed is voor het moreel als voor de fysieke gezondheid van werknemers. Dit verheugt me, net als het toegenomen gebruik van het openbaar vervoer, dat nog verder zal worden aangemoedigd door de verlaging van de persoonlijke bijdrage van werknemers die geen derdebetalersregeling genieten. Dit kan leiden tot een jaarlijkse besparing die in de honderden euro’s loopt, wat een spectaculaire en nuttige stimulans is voor de betrokkenen“, zegt de federale Minister van Mobiliteit over de woon-werkverplaatsingen Georges Gilkinet.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten