Gratis bijvriendelijk bloemenzaad
Bron: Stad Leuven - foto: (c) Joeri Sempels

Stad Leuven verdeelt vanaf maandag 15 april bloemenzaadjes die de provincie Vlaams-Brabant gratis ter beschikking stelt. Met de bloemenzaadactie geven de provincie en de stad de Leuvenaars de kans om actief bij te dragen aan een grotere bijenpopulatie.

“Wij kunnen bijen helpen door ook in een stedelijke omgeving voor voldoende bloemen te zorgen. Je kan de zaadjes perfect in een tuin planten, maar ook in bloembakken of in potten op je terras. Als je de zaadjes nu plant, kun je normaal gezien eind mei al van de bloemen genieten. De bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk. De bijenpopulatie heeft het namelijk moeilijk. Zonder bijen is er geen honing, maar ook veel minder fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Bijen zijn een essentiële schakel in de natuur”, zegt Lalynn Wadera schepen van openbaar groen.

Stad Leuven bestelde 3000 zakjes bloemenzaad bij de provincie Vlaams-Brabant. Dat zijn er 1000 meer dan vorig jaar. Er zit een mengeling in de zakjes van dille, blauwe korenbloem, grote klaproos, boekweit, gele ganzenbloem, slangenkruid, muskuskaasjeskruid en akkervergeet-mij-nietje. In één zakje zit voldoende zaaigoed voor een bloemenakker van 40m², ongeveer de oppervlakte van vier parkeerplaatsen.

“Al met kleine ingrepen, zoals het aanleggen van een bloemenperkje, kun je zorgen voor een tuin die bruist van het leven en vogels en bijen, maar ook andere insecten aantrekt”, besluit schepen van klimaat en duurzaamheid David Dessers. “Wie de smaak te pakken heeft, kan bij de stad ook terecht voor gratis advies voor een meer natuurvriendelijke tuin. Een tuinranger komt dan bij je langs en geeft je advies op maat.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten