Gent bekroond met titel Fietsstad 2024

De Stad Gent is verkozen tot Fietsstad 2024, een prijs van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Gent haalde het in de categorie centrumsteden van Genk en Kortrijk. De jury loofde de investeringen in de fiets, maar ook innovaties als flexparkeren en de fietsstraat Coupure met de fietsonderdoorgangen.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde ging op zoek naar de Fietsstad van 2024. Na een publieksbevraging kwamen eerder al drie kandidaten uit de bus. Gent was in de categorie centrumsteden genomineerd samen met Genk en Kortrijk. Een studiebureau voerde vervolgens een terreinonderzoek uit, en Gent is vandaag, maandag 13 mei, tijdens de uitreiking in het Vlaams parlement bekroond met de prijs van Fietsstad 2024. Gent won de prijs eerder al in 2015 en 2018.

De jury loofde de investeringen in de fiets en het feit dat de Stad echt ruimte geeft aan fietsers, waardoor er effectief ook meer mensen de fiets nemen. Daarnaast sprongen enkele innovaties in het oog, zoals flexparkeren en de anderhalve kilometer lange fietsstraat Coupure met de fietsonderdoorgangen.

Deze titel is een mooie erkenning van al het werk dat in Gent is verzet om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren. Maar de échte erkenning is voor alle fietsers die in Gent fietsen, altijd en overal. Zij zijn de helden. Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten