‘Gamewijzer’ informeert ouders en opvoeders hoe ze kunnen omgaan met games en hun gamende kinderen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto NICAM

In Nederland is de ‘Gamewijzer’ gelanceerd. Het is een praktische website die ouders en opvoeders informatie en tips geeft over hoe ze kunnen omgaan met games en hun gamende kinderen. De ‘Gamewijzer’ biedt gedetailleerde informatie over games die op dit moment populair zijn bij kinderen bijvoorbeeld: Fortnite, Roblox en Brawl Stars. De organisatie achter de ‘Gamewijzer’ is het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), dat eerder al de ‘Kijkwijzer’ initieerde. De ‘Kijkwijzer’ informeert ouders/opvoeders  tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn. Dit gebeurt door middel van een leeftijdsadvies.

Op de ‘Gamewijzer’ vinden ouders en opvoeders alle relevante informatie over games op één plek, zodat ze weten wat er speelt. De gids omvat heldere beschrijvingen van de games. Daarnaast wordt per game vermeld wat het leeftijdsadvies is en of kinderen er geld kunnen uitgeven of in contact kunnen komen met vreemden. Zo krijgen opvoeders voor elke game belangrijke aandachtspunten mee. Ook omvat de ‘Gamewijzer’ tips voor het maken van goede afspraken over schermtijd, een gamewoordenboek (met een toelichting op belangrijke termen uit de gamewereld) en handleidingen voor het instellen van ouderlijk toezicht.

Hulpmiddel

“Uit onderzoeken blijkt telkens dat ouders en opvoeders graag voorlichting krijgen over games. Met de introductie van de Gamewijzer willen we voorzien in die behoefte”, aldus Tiffany van Stormbroek, directeur-bestuurder van het NICAM. “Door onze jarenlange ervaring met Kijkwijzer, weten we hoe belangrijk goede voorlichting is. Ook als het gaat om games. We zijn ervan overtuigd dat de Gamewijzer een waardevol hulpmiddel is voor ouders, verzorgers en gamers.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten