Meeneemmaaltijden nu ook in herbruikbare potjes

Voortaan kan je in vijf Gentse horecazaken kiezen voor een herbruikbare verpakking als je een afhaalmaaltijd bestelt. Bedoeling is om het aantal wegwerpverpakkingen voor afhaalmaaltijden in te perken. Als klant betaal je een kleine waarborg. Die krijg je terug als je de potjes terugbrengt. Op die manier wil Gent de hoeveelheid afval terugdringen. Horeca-uitbaters die de overstap maken naar herbruikbare verpakkingen, krijgen een subsidie van 750 euro per vestiging. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten