Hoe Australiërs zich verenigden om koala’s te redden

In 2016 kreeg Linda Sparrow een telefoontje van een vriend over een 400 meter lang stuk koalabomen aan de westkant van Bangalow, een klein stadje in New South Wales. Het gebied was grotendeels ontbost, waardoor er nauwelijks eucalyptusbomen overbleven voor koala’s. Met een enthousiaste campagne werden meer koala’s waargenomen en het bosje bomen werd gered.

Geïnspireerd door dit succes, richtte Sparrow in 2017 Bangalow Koalas op. Sindsdien hebben ze meer dan 377.000 bomen geplant, met een doel van 500.000 bomen in 2025. Koala’s aan de oostkust van Australië zijn bedreigd door chlamydia, bosbranden en verlies van leefgebied.

Bangalow Koalas verbindt leefgebieden door eucalyptus bomen te planten en werkt samen met particuliere landeigenaren. Dit verbetert niet alleen het leefgebied van koala’s, maar ook dat van andere dieren en versterkt de gemeenschapsbanden. Vrijwilligers komen van heinde en verre om te helpen. Lees het volledige verhaal op de website van The Guardian.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten