Kansarmoede jonge kinderen in Vlaanderen licht gedaald
Bron: www.opgroeien.be

​De kansarmoede-index in Vlaanderen is licht gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor. 12,1% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar groeide in 2023 op in kansarmoede. In 2022 ging het om 12,6%. De daling doet zich voor in elke provincie. In meer dan de helft van de gemeenten daalt de kansarmoede.

De kansarmoedeindex daalt verder, dat stemt hoopvol. Ik ben verheugd dat we de afgelopen legislatuur de kentering hebben ingezet: zowel de kansarmoede als het armoederisico dalen. Bovendien konden we er voor zorgen dat meer kinderen recht kregen op sociale toeslagen. Zo krijgen onze gezinnen, ook van wie werkt aan een beperkt loon, een duwtje in de rug.” aldus Hilde Crevits, minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

“Ik ben tevreden met deze evolutie. Door nauw samen te werken met Welzijn en Opgroeien hebben we belangrijke data om armoede te bestrijden en mogelijkheden om aan de basis het verschil te maken. Kinderarmoedebestrijding is en blijft een prioriteit. Ik zie vandaag de eerste resultaten die bewijzen dat lokale samenwerking een uitstekende manier is om concrete problemen rond (kans)armoede aan te pakken.” ​
Benjamin Dalle, minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten