Congolese miljoenenstad Goma doet plastic in de ban
Bron: IPS

Zakjes, folies en ander plastic verpakkingsmateriaal dat niet biologisch afbreekbaar is, mag binnenkort niet meer gebruikt worden in de Congolese stad Goma.   

Faustin Nyebone, directeur van ngo Appui aux initiatives communautaires de conservation de l’environnement et de développement durable (AICED), vindt het besluit om alle niet-afbreekbare plasticverpakkingen te verbieden in Goma een prima zaak. Hij heeft wel aan de gouverneur van Noord-Kivu gevraagd om begeleidende maatregelen te treffen, meldt Congoforum op basis van informatie van Radio Okapi.

Nyebone wil dat de autoriteiten optreden wanneer de bevolking de beslissing niet respecteert. “De inwoners moeten onder ogen zien dat bepaalde verpakkingen schadelijk zijn voor het milieu.” Hij pleit ervoor om bio-afbreekbare verpakkingen beschikbaar te stellen en om promotie te maken voor fabriekjes waar die worden geproduceerd.

Eén maand de tijd

De invoer van grondstoffen voor bio-afbreekbare verpakkingen zou minder of niet moeten worden belast zodat ze beter kunnen concurreren met klassieke verpakkingen, luidt het.

In een communiqué van 19 juni kregen ondernemers uit Goma één maand de tijd om hun oude verpakkingsvoorraden uit te putten en werk te maken van bio-afbreekbare verpakkingen. Daarna is het in principe verboden om in Goma nog te werken met klassieke plasticverpakking.

De militaire gouverneur van Noord-Kivu, Peter Cirimwami, wil naar eigen zeggen het milieu en ecosystemen beter beschermen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten