Ziekenhuis doneert verouderde ict-apparatuur aan school voor hergebruik op een duurzame manier
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland Medisch Centrum in Limburg heeft 180 beeldschermen, 100 computers, 14 laptops, enkele oude servers en netwerkapparatuur, die door de afdeling ICT van het ziekenhuis niet meer werden gebruikt, gedoneerd aan het Vista College. De leerlingen van dit ICT-Lyceum leren hoe ze de apparatuur op een duurzame manier kunnen hergebruiken en geven het een tweede leven. Uiteraard zijn voorafgaand aan de donatie de pc’s volledig gewist. Zuyderland Medisch Centrum is met 4550 medewerkers in loondienst, bijna 300 vrijgevestigde medisch specialisten en 124 medisch specialisten in loondienst de grootste werkgever van Limburg. Het VISTA college is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Zuid-Limburg en Venlo.

Het Vista College is blij met de donatie. Het gebruikt de gedoneerde apparatuur tijdens workshops met studenten waarbij ze leren hoe ze deze zélf kunnen demonteren, repareren en indien mogelijk updaten. Nadat de apparatuur is vernieuwd, wordt deze wederom gedoneerd aan personen en organisaties die geen toegang hebben tot ICT-middelen. De beeldschermen worden door de leerlingen gebruiksklaar gemaakt en door henzelf gebruikt.

Volgens het Greenteam van Zuyderland is de donatie “een mooie manier om de volgende generatie op weg te helpen naar een duurzamere en bewustere samenleving”.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten