Duitsland start met nationaal laadnetwerk voor trucks
Bron: IPS

De Duitse regering kondigt de bouw aan van een nationaal snellaadnetwerk voor vrachtwagens. Meer dan driehonderd laadzones langs de Duitse snelwegen moeten het transport helpen vergroenen.

“Power the Road” heet het plan: 350 laadpunten die samen 95 procent van de snelwegen in Duitsland dekken. De Duitse regering heeft daarvoor de handen ineengeslagen met de netbeheerders en de transportsector.

Een grootschalig netwerk van laadpunten is onmisbaar om de transportsector te vergroenen en een snellere overschakeling op elektrische vrachtwagens mogelijk te maken.

De transportsector juicht het initiatief toe. “We zijn blij dat de uitbreiding van oplaadpunten voor elektrische vrachtwagens op de snelweg eindelijk gaat beginnen”, zegt Kerstin Andreae van transportkoepel BDEW. “Het is nu belangrijk om efficiënte oplossingen te vinden voor de ongeveer 350 locaties.”

Gigantisch project

Eind deze zomer al worden de aanbestedingen voor de eerste 130 locaties verwacht. Daarvoor moet niet alleen gekeken worden naar een optimale plek voor vrachtwagens om te stoppen, maar ook naar een geschikt aansluitpunt op het stroomnet.

“Met het snellaadnetwerk voor trucks starten we een echt gigantisch project”, zegt de Duitse minister van Transport Volker Wissing. “Een krachtige laadinfrastructuur vormt de ruggengraat van de klimaatvriendelijke mobiliteit en de logistiek van morgen.”

Europa wil de uitstoot van vrachtwagens met 45 procent zien verminderen tegen 2030, en zelfs 90 procent tegen 2040.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten