Brusselse luchtkwaliteit afgelopen 10 jaar verbeterd
Afbeelding van Walkerssk via Pixabay

De luchtkwaliteit in Brussel is de afgelopen tien jaar aanzienlijk verbeterd. Vorig jaar voldeed het Gewest aan alle Europese grenswaarden en doelstellingen die tegen 2023 waren vastgesteld. Dit meldt Leefmilieu Brussel, de Brusselse overheidsinstelling voor milieu en energie. De concentraties stikstofdioxide (NO2) en fijne deeltjes worden nauwkeurig gemeten, en Leefmilieu Brussel constateerde een daling van 10% in deze concentraties ten opzichte van het voorgaande jaar. Sinds de invoering van de lage-emissiezone in 2018 is de concentratie stikstofdioxide zelfs met 40% gedaald. Zo meldt VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten