Vlaamse lingeriewinkels zamelen 24.000 beha’s in

Al voor het tiende jaar op rij verzamelen meer dan 100 lingeriewinkels onder het motto ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ oude beha’s in voor het goede doel. Tijdens de vorige negen jaren zamelden de lingeriewinkels voor in totaal bijna 250.000 beha’s in. Tijdens deze feesteditie ging dit initiatief van sectorfederatie Fedelin op zoek naar de tweehonderdvijftigduizendste, en met succes!

Fedelin maakt de balans op: in november dit jaar zamelden de 105 deelnemende lingeriewinkels samen voor 1.460 kg beha’s in, wat overeenkomt met ongeveer 24.000 stuks. “Een groot succes waar we bijzonder trots op zijn”, geeft Isolde Delanghe, directeur Mode Unie aan. “Ook tijdens deze tiende feesteditie zagen we dat het enthousiasme groot was bij klanten om hun oude beha’s in te ruilen en zo het goede doel van We Make Hope te steunen.”

De actie heeft voor Fedelin, de federatie voor zelfstandige lingeriedetaillisten, een dubbel doel: “Het doel van de actie is enerzijds het belonen van trouwe klanten door hen, bij het binnenbrengen van hun oude beha’s, een kortingsbon te geven als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen en de lokale retail te ondersteunen. Anderzijds willen de deelnemende lingeriedames ook iets teruggeven aan de samenleving en vrouwen die minder toegang hebben tot kwaliteitslingerie mee ondersteunen’, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

We Make Hope (voorheen Wereld Missiehulp) en hun project ‘Be the fibre’ zetten hun schouders mee onder de actie en zorgden ervoor dat de niet-draagbare beha’s duurzaam verwerkt worden. “Het besef dat duurzaam ondernemen de toekomst is dringt meer en meer door, ook binnen de lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dan ook aan dat we hier als sector graag aan meewerken”, stelt Delanghe.

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via We Make Hope een nieuw leven voor dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Niet draagbare stukken worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win-win voor iedereen dus!

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten